החיים הם בעצם מחנה אימונים אחד גדול. אנחנו כאן כדי להתאמן. כל מצב מכעיס זו הזדמנות שלנו לגדול ולצמוח. ככל שנלמד את עצמנו לסבול טעויות של אחרים, כך בהדרגתיות הדבר יפריע לנו פחות.
א. לא להגיב מיידית! אימפולסיביות, היא אם כל חטאת! דחיית התגובה בכמה רגעים יכולה לחולל פלאות! לאכול משהו, לנשום מעט אויר, ובמקרים חריגים לישון עם זה לילה, לחשוב מעט ולאחר מכן להגיב.
ב. להנמיך ציפיות! כשיש תאום ציפיות, אין מלחמת כריות… כאשר לא מצפים לא כועסים! להפנים היטב, אף אחד לא חייב לנו מאומה. החיים הם לא תכנית כבקשתך, ולכן אם נודה על מה שיש לנו, לא נכעס על מה שאין לנו.
ג. לדון לכף זכות. כדי לכעוס צריך לשפוט את הזולת. הבעיה היא שאתה לא יודע את הרקע של המעשה. לו היית יודע יתכן שלא היית כועס. תן צ’אנס. אולי מעשה מעצבן זה, נבע מאי-שימת לב ולא מרוע לב.
ד. אם אתה צועק, אתה לא צודק! דבר בנחת. לעולם אל תבקר ואל תעיר בצעקות. נסה להעביר את הביקורת בטונים נמוכים, ותראה שזה אפקטיבי הרבה יותר.
ה. קאוצי’נג סבלנות. החיים הם מחנה אימונים גדול, אנחנו כאן כדי להתאמן. נמקם את המעצבן כ’מאמן אישי’ למידת הסבלנות. סבלנות פירושה: סבל+משמעות. כל מצב מכעיס. לכן, זו ההזדמנות שלנו לגדול ולצמוח. ככל שנלמד את עצמנו לסבול טעויות של אחרים, כך בהדרגתיות הדבר פחות יפריע לנו.
ו. מעט מושגים על הכעס ותוצאותיו. 1. בדרך כלל האדם כועס פעמיים, תחילה הוא כועס על המכעיס, ולאחר מכן הוא כועס על עצמו שכעס… 2. כעס פירושו: להזיק לעצמך על טעויות של אחרים… האדם הכועס מזיק לעצמו בשלושה מישורים: פיזית, נפשית ורוחנית. 3. קורבנות הכעס הם דווקא היקרים לך מכל, בני משפחה וחברים קרובים. עם זרים אנו נזהרים… 4.האדם ניכר בכעסו, הלקסיקון הסודי ביותר שלך… מתגלה בשעת זעם! 5. אין סבון המוחק מילים חריפות! לצערנו ישנם מצבים שבהם כבר לא ניתן לתקן את הנעשה! 6. כעס נובע לרוב מאגו מנופח! הגאוותנים הם לרוב כעסנים. 7. האדם לא נולד כעסן, אלא עם נטיה לכעס! והעובדה היא שכאשר מצלמים אותנו, או כשמדובר באינטרס אישי, אנו יודעים היטב היטב לבלום כעסים. יש הבדל אדיר בין הבעת כאב, להבעת כעס. הבעת כאב מומלצת, אך הבעת כעס אסורה.
בהצלחה רבה מאד!
שלכם דודי ברוורמן